Data: 2010-06-09 10:03:57
Temat: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co można by podać jako surówkę (ew. jarzynkę) do zrazów wołowych
zawijanych? Zależy mi, żeby było prawie tradycyjnie po polsku (nie musi
być ortodoksyjnie, ale bez oliwek i takich tam), a do tego elegancko, bo
dla ważnych gości z zagranicy.
Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc
byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą teraz
chyba nie ma dobrej (nie widziałam). Sałata ze śmietaną wygląda w sumie
mało apetycznie. Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może macie na
nią jakiś sposób?
A może podsuniecie jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam
Ewa
|