Data: 2010-06-09 10:16:06
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c0f670d$0$19173$65785112@news.neostrada.pl...
> Co można by podać jako surówkę (ew. jarzynkę) do zrazów wołowych
> zawijanych? Zależy mi, żeby było prawie tradycyjnie po polsku (nie musi
> być ortodoksyjnie, ale bez oliwek i takich tam), a do tego elegancko, bo
> dla ważnych gości z zagranicy.
> Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc
> byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą teraz
> chyba nie ma dobrej (nie widziałam). Sałata ze śmietaną wygląda w sumie
> mało apetycznie. Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może macie na
> nią jakiś sposób?
> A może podsuniecie jakieś inne pomysły?
A nie ogórek kiszony?
Moją ulubioną surówką jest ogórek kiszony z pomidorem, drobno pokorojone, +
odrobina cebuli, + trochę musztardy, + ciut cukru, sól, pieprz, etc. I
łyżeczka oliwy.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|