Data: 2003-05-08 13:32:10
Temat: Co jest z boczkiem?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Kupuje wedzony boczek w dwoch miejscach: w supermarkecie lub na
targowisku. Uzywam go zazwyczaj do podsmazania w celu dorzucenia do
zupy czy kapuchy z grochem. No i zauwazylem, ze z boczku z
supermarketu dobrze wytapia sie tluszcz, a boczek z targowiska
pogrzany cos tam puszcza, ale ogolnie na patelni zostaje jakas taka
substancja, ale tluszcz wytapia sie bardzo zle. Boczek z sm jest jakis
twardszy i zwykle nieco tlustszy (ale nie jest to IMO) przyczyna
roznicy. Boczek z targowiska jest miekki i lepiej wyglada, tzn. tak
jak chyba powinien wygladac boczek wedzony ;--). No i pytanie: o co z
tym chodzi?
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|