Data: 2003-05-10 15:34:00
Temat: Re: Co jest z boczkiem?
Od: "smeno" <smeno@tlen..pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "maruda" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:b9g8a7$qjt$1@atlantis.news.tpi.pl...
ciach...
> W praktyce większość mięsa w formie półtusz trafia napompowana (fachowy
> termin, to: nastrzykiwanie). Kiedyś można było podsmażyć każdą wędlinę,
> że o boczku nie wspomnę (obojętnie surowy czy wędzony). W tej chwili
> kończy się to tak, jak opisałaś.
podoba mi sie ten termin "kiedys"
a tak w przyblizeniu to ile lat wstecz?
jak mialem praktyki w zakladach miesnych to boczki byly nastrzykiwane lub
moczone (zalezalo od planow firmy co do boczku)
inne mieska rowniez byly nastrzykiwane.
pozdrawiam
PrzemekK
|