Data: 2003-02-23 10:40:19
Temat: O chlebie - nie bylo w archiwum?
Od: N...@p...pl (Agnieszka Lipska)
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam Was troche niesmialo
poniewaz wczesniej troche podczytywalam grupe i zauwazylam, ze
ostatnio temat chleba przewijal sie dosc czesto, powodujac u wielu
czytajacych osob szczekoscisk...
Ja naprawde probowalam znalezc odpowiedzi w archiwum, ale nie udalo
sie (a jestem modemowcem i nie moge tego robic godzinami).
Z racji diety przeciwgrzybicznej moge jesc chwilowo tylko chleb zytni
na zakwasie. Znalazlam tu przepis Wojmata i zakwas wlasnie dochodzi.
I tu pojawia sie pare pytan:
1. Czy ktos moze mi wytlumaczyc lopatologicznie jak sie zostawia te
czesc zakwasu do pieczenia nastepnych chlebow? (jak duzo, w czym i
gdzie przechowywac, jak dlugo i jak potem dokladac w nastepnej
produkcji chleba)
2.Czy moge dodac (jakie proporcje) make kukurydziana? W ktorym
momencie - pamietajac, ze chce zostawiac zakwas na nastepny raz?
3. A moze znacie przepis na buleczki z maki kukurydzianej?
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
AgaLi
|