Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: N...@p...pl (Agnieszka Lipska)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: O chlebie - nie bylo w archiwum?
Date: Sun, 23 Feb 2003 10:40:19 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pg243.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1045996653 24668 213.76.102.243 (23 Feb 2003 10:37:33
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 23 Feb 2003 10:37:33 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.5/32.451
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147466
Ukryj nagłówki
Witam Was troche niesmialo
poniewaz wczesniej troche podczytywalam grupe i zauwazylam, ze
ostatnio temat chleba przewijal sie dosc czesto, powodujac u wielu
czytajacych osob szczekoscisk...
Ja naprawde probowalam znalezc odpowiedzi w archiwum, ale nie udalo
sie (a jestem modemowcem i nie moge tego robic godzinami).
Z racji diety przeciwgrzybicznej moge jesc chwilowo tylko chleb zytni
na zakwasie. Znalazlam tu przepis Wojmata i zakwas wlasnie dochodzi.
I tu pojawia sie pare pytan:
1. Czy ktos moze mi wytlumaczyc lopatologicznie jak sie zostawia te
czesc zakwasu do pieczenia nastepnych chlebow? (jak duzo, w czym i
gdzie przechowywac, jak dlugo i jak potem dokladac w nastepnej
produkcji chleba)
2.Czy moge dodac (jakie proporcje) make kukurydziana? W ktorym
momencie - pamietajac, ze chce zostawiac zakwas na nastepny raz?
3. A moze znacie przepis na buleczki z maki kukurydzianej?
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
AgaLi
|