Data: 2004-05-06 05:35:36
Temat: Odp: Grilowany pstrag
Od: "Magi" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Serdecznie prosze o jakis przepisik dotyczacy przyrzadzenia pstraga na
> grilu...
>
> Pozdrawiam
Robie tak:
pstraga (uprzednio wypatroszonego) myje dokladnie i sole. Nastepnie do
brzucha wsadzam kilka lodyzek kopru, czosnek w zabku (lub kilka zabkow),
pieczarki. To wszystko zawijam w folie aluminiowa na daje na bardzo
rozgrzanego grilla.
Duzego pstraga robi sie okolo 20 minut po 15 minut na kazdym boku. W czasie
pieczenia folie trzeba odchylac by sok mogl wyciec inaczej ryba zrobi sie
zbyt "rozlazla".
Po zakonczeniu pieczenia podaje sie na talezu w folii skrapiajac obficie
cytrynka.
Pycha:)
|