Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "Monika Sawicka" <m...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Re: sos sojowy
Date: Fri, 31 Aug 2001 23:38:13 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 42
Message-ID: <9mp0mh$mm2$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9mj70b$8du$4@news2.tpi.pl> <9mj7ep$qm5$1@news.tpi.pl>
<9mjeeb$2tl$3@news2.tpi.pl> <9mjmlj$t2o$1@news.onet.pl>
<9mlijh$bo2$4@news2.tpi.pl> <9mll7h$csr$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
<3...@s...pl>
NNTP-Posting-Host: pb197.plock.sdi.tpnet.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65305
Ukryj nagłówki
Użytkownik PatryCCCja <k...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@s...pl...
> Monika Sawicka wrote:
> > > qrcze nawet nie wiem jaki ejst w sklepie... rozni sie gestoscia? hmm
dzis
> > > sprawdze:-)
> pierwsze slysze...
> sos sojowy dzieli sie na ciemy i jasny.
A z tym do Jacka, nie do mnie, to z niego cytat :)
> > Sprawdz tylko, czy po otworzeniu moze dlugo stac w lodowce, bo taki
swojski,
> > sobie robiony (wiesz, soja ugotowana, smietana, cytryna, olej itd) to
max 10
> > dni. Na poczatek kup malutkie opakowanko :)
> e tam, dlugo moze stac.
Stać to on może, nawet i 478475043958 lat, ale do spożycia nadaje się przez
max 10 dni i powtarzam, że chodzi mi o taki swojej własnej roboty a nie
kupny. Nie wiem, jak jest z kupnym, bo robię sama, dlatego też kazałam
Jackowi sprawdzić, czy aby nie trzeba go szybko zjadać. No ale skoro mówisz,
że kupny może stać - niech więc stoi. Ja i tak będę sama robić :))
> i nadaje sie do ogromnej ilosci rzeczy.
> i nir ograniczac ze to chinskie wiec tylko do chinszczyzny. ja
chinszczyzny
> nie jem bo nie potrafie robic... a sos sojowy znika jak nie wiem co :)
Ja chińszczyznę robię, ale sosik jest doskonały do wszystkiego. Mój mąż
ostatnio sobie posikiwał tym na pierogi z serem a ja wczoraj na kluski
śląskie :)
Pycha było:)
Pozdrawiam z Płocka,
Monika
--
MUH! (__)
/-------(oo)
* I I V
I I-----I I
|