Data: 2015-03-30 21:32:10
Temat: Odp: jaki blender do orzechow ?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:mfag4f$nbd$1@dont-email.me...
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:146xrmokkfp3l$.if5iwis3eec3.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sat, 28 Mar 2015 23:13:50 +0100, @ napisał(a):
>>
>>> zeby sie nie "dlawil"
>>> przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
>>
>> Nie ma takiej możliwości, żeby się nie dławił.
>> Co zaś do samego rodrabniania na sucho - trzeba dodać nieco bułki tartej
>> lub kaszy manny, która wchłonie tłuszcz z orzechów i nie będą się zlepiać
>> w
>> tłustą bryłę.
>
> Wydawało mi się, że gdy robisz masło orzechowe to właśnie celem Twoim jest
> tłusta bryła i dodatki kaszy czy bułki tartej będą trochę sprzeczne z
> logiką :-0
Tak, gdy robisz maslo orzechowe chodzi o uzyskanie tlustej masy z samych
orzechow - o konsystencji masla.
Ale ja pisalam tez o mieleniu orzechow, migdalow i pestek na mąkę - np.
dodawaną do ciast lub zageszczania sosow- i do tego wlasnie odniosla sie
Ikselka.
Niestety nie moge skorzystac z Jej porady, bo musze wykluczyc gluten, stad
kombinacje z innymi rodzajami skladnikow niz pszenica czy zyto.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|