Data: 2015-04-02 22:26:22
Temat: Odp: jaki blender do orzechow ?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:551d9e7b$0$15664$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2015-04-02 o 21:13, @ pisze:
>>
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:551d9263$0$2210$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2015-04-02 o 19:34, Jarosław Sokołowski pisze:
>>>> To dość ostra norma. Zdaje się, że łatwo ją przekroczyć już na "etapie
>>>> rolniczym". Bo gryka jak śnieg biała może być na polu przetykana zbożem
>>>> rozmaitem, pozostałą po poprzednich zasiewach pszenicą, a to znowuż
>>>> żytem.
>>>
>>> Stąd właśnie ten strach przed owsem także.
>>
>> Raczej bardziej z zanieczyszczen glutenem na etapie produkcji. zaklady
>> wytwarzajace platki czy maki bezglutenowe musza miec osobna linie
>> produkcyjna.
>
> Ale "czysty" surowiec użyty do produkcji też jest chyba istotny?
To oczywiscie podstawa.
Zarowno odpowiednio oczyszczony surowiec jak i koszt dodatkowej linii
produkcyjnej wplywaja niestety na cene produktow bezglutenowych.
Ale nie tylko - teraz dieta bezglutenowa zrobila sie "modna" totez
producentom w to graj, wykorzystuja koniunkture.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|