Data: 2001-04-30 07:50:33
Temat: Odp: mąka ziemniaczana
Od: "Sylvi" <s...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja równiez dziele na 4 czesci, chociaz w ta 4-tą czesc daje maki troszke wie
cej (wystaje wysoki rożek nad resztą poziomu ziemniakóww) :-)
Natomiast jesli sie za malo "lepią" to dodaje drugie jajko...
Wychodza pyszne jesli sie nie robia "rozstępy" z ciasta w czasie kulania i p
o ukulaniu ;-)
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjn
ych napisał:3...@n...vogel.pl...
>
> Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3aed0ceb$1@news.vogel.pl...
> >
> > Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:3aed0597$1@news.vogel.pl...
> >
> . Ja zawsze wyjmuje jedna kluske, przekrawam na
> > pol - jesli jest w srodku ugotowana to wyjmuje wszystkie.
> > Te kluski przewaznie podaje sie z miesem pieczonym (klasyczne to rolady)
i
> > jakas surowka (kapusta kiszona+marchew+jablko, lub czerwona kapusta
> > gotowana) i z sosem. O ile pamietam jestes wege wiec to odpada, ale mysl
e
> ze
> > np. sos grzybowy bylby calkiem niezly.
>
> Bardzo dziękuję za przepis, z sosem bezmięsnym z pewnością będą pyszne
> no i z tradycyjną śląską czerwoną kapustą.
>
> dziękuję i pozdrawiam
> Basia
> >
> > Pozdrawiam
> > Asia
> >
> >
>
>
|