Data: 2001-11-13 08:58:40
Temat: Pierogi wybuchające w mikrofalówce...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hmm... Tego się nie spodziewałam...
Wczoraj z głodu i czystego lenistwa kupiłam pierogi z garmażu i postanowiłam
odgrzać w mikrofalówce - tak by było dietetycznie - to znaczy bez dodawania
tłuszczu. Zawsze odgrzewałam na patelni... ale takie np. pierogi z
truskawkami to mi jakoś podsmażone nie smakuję... Odgrzały się faktycznie,
ale wszystkie bez wyjątku popękały i wylało się nadzienie... To samo zrobiło
się z pierogami z serem... Jedynie te z kapustą i pieczarkami wytrzymały w
stanie nawet przyzwoitym. Wiedziałam, że jajka wybuchają, ale po pierogach
się tego nie spodziewałam... Znaczy one mi nie wybuchły - kuchenka była
czysta - one tylko wypłynęły, ale już wiem, że pierogi to jednak na
patelnię, albo do piekarnika... A może powinnam je tylko zgrillować nie
mikrofalować? A może jakbym je nakłuła, nakroiła od góry to by nie popękały
gdziekolwiek i się nie wylały?
--
Joanna mimo wszystko zadowolona z doświadczenia...
http://jduszczynska.republika.pl
|