Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia A' propos bobu Re: A' propos bobu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: A' propos bobu

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: A' propos bobu
Date: Wed, 25 Jul 2012 17:13:12 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <jup2jr$9r6$1@inews.gazeta.pl>
References: <juorha$1oa$5@news.icm.edu.pl> <juot91$2qi$1@news.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 79.110.200.149
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1343229371 10086 79.110.200.149 (25 Jul 2012 15:16:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 25 Jul 2012 15:16:11 +0000 (UTC)
X-Antivirus-Status: Clean
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-User: vickys81
X-Antivirus: avast! (VPS 120725-0, 2012-07-25), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347466
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Aha...." <n...@s...com> napisał w wiadomości
news:juot91$2qi$1@news.dialog.net.pl...
>W dniu 2012-07-25 15:15, medea pisze:
>> Obieracie go z tej skórzastej skóry przed gotowaniem czy po?
>>
>> Przepraszam za głupie pytanie, ale nigdy nie gotowałam bobu. Po
>> ugotowaniu ta skóra jest nadal twarda. Z niektórych ziaren środki
>> wyskakują elegancko, ale niektóre się po prostu miażdżą i nie wygląda to
>> za dobrze.
>>
>> Ewa
>
> Cos zle gotujesz ziarenka po ugotowaniu powinny wyskakiwac po delikatnym
> rozdarciu w palcach skorki.
>
A ja myślę, że to wina bobu. Bo jak gotuję pół kilo czy kilogram to część
obiera się elegancko, a część niestety rozciapuje się. Mi to akurat nie
rpzeszkadza, bo i tak jem bób po prostu jak słonecznik ;) Wyjadając środek
ze skórki.
Aha, i nie ma znaczenia czy są duże ziarna czy małe. Czasami duże obierają
się paskudnie, a male eleganko.


--
Justyna Vicky S.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.07 Ikselka
25.07 Ikselka
25.07 Ikselka
25.07 Justyna Vicky S.
25.07 Justyna Vicky S.
25.07 Qrczak
25.07 Qrczak
25.07 Justyna Vicky S.
25.07 medea
25.07 Ikselka
25.07 Ikselka
25.07 Ikselka
25.07 Justyna Vicky S.
25.07 Ikselka
25.07 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?