Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Baranina i co dalej Re: Baranina i co dalej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Baranina i co dalej

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dorota***" <d...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baranina i co dalej
Date: Sun, 13 Jul 2003 13:17:23 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 20
Sender: d...@o...pl@seth.mtnet.com.pl
Message-ID: <berfam$ek3$1@news.onet.pl>
References: <ber3ee$e61$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: seth.mtnet.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1058095254 14979 217.97.204.252 (13 Jul 2003 11:20:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Jul 2003 11:20:54 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164274
Ukryj nagłówki


> mam 1,5kg baraniej łopatki i zastanawiam się
> co z nią zrobić ? Upiec w całości, czy pokroić na jakiś
> gulasz albo szaszłyki ?
>
szaszłyk jagnięcy jest pycha.Możesz też zrobić kebab z mielonej jagnięciny
(tak, jak mielone zwykłe :-) , albo takie coś:
duszona baranina (arni kapama)
(1 kg jagnięciny podzielić na 5 kawałków, zbić lekko, polać sokiem z 2
cytryn, odstawić na 1-2 godz. Wrzucić na masło, obsmażyć, wrzucić do garnka
z pokorojonymi pomidorami bez skóry (tak z 1-1,5 kg) , dodać sól, pieprz,
odrobinę cukru i - uwaga - laskę cynamonu, albo ok. łyżeczki w proszku.
Dodać mięso, dusić 2 godziny do miękkości. Naprawdę pycha.


Jak chcesz jeszcze coś, to napisz.

Dorota


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.07 Krysia Thompson
13.07 kamila slawinska
13.07 Dorota***
13.07 Krysia Thompson
13.07 Dariusz K. Ladziak
14.07 Profil1
14.07 Aleksander Kłosiewicz
14.07 Krysia Thompson
15.07 Aleksander Kłosiewicz
15.07 Krysia Thompson
17.07 Aleksander Kłosiewicz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess