Data: 2004-03-10 17:26:21
Temat: Re: Biały ser własnej roboty
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2004-03-10 16:11, Użytkownik mskowronski napisał :
>
> "Małgorzata" napisał(a):
>
>>Jak go zrobić ? Czy mleko UHT się nadaje?
>>
>
> najlepsze jest wiejskie, prosto od krowy.
Dokladnie, ale mozna tez ze zwyklego. Mozna czasem kupic w takich
torbach 2 litry. Mozna dolac lyzke maslanki i zostawic na dzien. Potem
zagotowac... przelac do garnka wylozonego szmatka to co sie wytraci i
odlac serwatke. Szmatke zawinactak by rog byly po jednej stronie.
Odcisnac i skrecic rogi szmatki... czesto klade na deske, dociskam druga
i na calosc cos ciekego (2 - 3 kg). Potem... Jesc ;-D
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|