Data: 2004-03-10 21:32:00
Temat: Re: Biały ser własnej roboty
Od: ojola <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Maciej L. napisał:
> Dnia 2004-03-10 16:11, Użytkownik mskowronski napisał :
>
>>
>> "Małgorzata" napisał(a):
>>
>>> Jak go zrobić ? Czy mleko UHT się nadaje?
>>>
>>
>> najlepsze jest wiejskie, prosto od krowy.
>
>
> Dokladnie, ale mozna tez ze zwyklego. Mozna czasem kupic w takich
> torbach 2 litry. Mozna dolac lyzke maslanki i zostawic na dzien. Potem
> zagotowac... przelac do garnka wylozonego szmatka to co sie wytraci i
> odlac serwatke. Szmatke zawinactak by rog byly po jednej stronie.
> Odcisnac i skrecic rogi szmatki... czesto klade na deske, dociskam druga
> i na calosc cos ciekego (2 - 3 kg). Potem... Jesc ;-D
>
a serwatka nadaje się do celów upiększających cera poniej jest...gładka
i piękna...wystaerczy się tylko umyć
--
"Ciało dopiero przez erotyzm staje się interesujące i symboliczne."
(Karol Irzykowski)
|