Data: 2015-02-16 19:39:31
Temat: Re: Bigos dla Iwanosa
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL wrote:
> Dnia Mon, 16 Feb 2015 19:09:41 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 15:53:28 +0100, krys napisał(a):
>>>
>>>> Gdzie tam kminek w kapuście?
>>>
>>> Jak najbardziej kminek w kapuście.
>>
>> A w życiu. Chyba, że ktoś z południa.
>
> http://tiny.pl/q3d7w
No i?
>
>>>
>>>> W kapuście to czosnek może być...
>>>
>>> Raczej słabo współgrają, chyba że dosłownie tyle, co łebek od zapałki,
>>> tylko dla podbicia smaku cebuli.
>>
>> Nie kiszę cebuli z kapustą. Za to dadaję czosnek.
>
> Ty. Reszta dodaje cebulę. Wyjątki mogą tylko potwierdzić regułę.
Do kiszenia?
>
>
>>>
>>>> I gdzie się podział majeranek?
>>>
>>> Majeranek do kapusty? - o nie, zabija cały kapuściany aromat.
>>
>> Do bigosu.
>> Nie ma koszernego bigosu. Każdy ma swój.
>
>
> Ja mam tylko zwykły, polski 333-)
Ale swój, czy cudzy?
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|