Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Blaty do mazurków
Date: Sun, 13 Mar 2005 18:29:33 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <d11thl$45g$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d11pao$443$2@nemesis.news.tpi.pl> <v5h9csakz5kq$.dlg@czarodziejka.net>
NNTP-Posting-Host: coh116.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1110735222 4272 83.31.187.116 (13 Mar 2005 17:33:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 13 Mar 2005 17:33:42 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234723
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:v5h9csakz5kq$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 13 Mar 2005 17:21:53 +0100, Waćpanna lub Waćpan *batory*, w
> wiadomości news:<news:d11pao$443$2@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
> następuje:
>
> > Szanowni Państwo, moi Drodzy. Czy nie sądzicie, że już najwyższy czas
aby
> > one zrobić? Moje właśnie się pieką (tzn, pierwsza partia, bo na raz do
> > piecyka mi tylko 3 wchodzą)
>
> Z pozycji mazurkowego laika i tylko z trzema mazurkami na sumieniu
zapytam -
> po co? Ja robiłam na dwa dni przed świętami, na kruchym cieście, wg
przepisu
> z grupy (ale już nie pamiętam czyjego) i jakoś nie wiem dlaczego ten
> najwyższy czas.
>
Zwykłe kruche ciasto do mazurków? No, tyż można, można tyż pójść do cukierni
i kupić gotowe. Ja do mazurków robię specjalne kruche ciasto, które smakuje
mazurkowo i musi sobie poleżakować, aby miało właściwą konsystencje,
najlepiej właśnie 2 tygodnie.
Pozdrówka - Agnieszka
|