Data: 2005-03-13 17:29:33
Temat: Re: Blaty do mazurków
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:v5h9csakz5kq$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 13 Mar 2005 17:21:53 +0100, Waćpanna lub Waćpan *batory*, w
> wiadomości news:<news:d11pao$443$2@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
> następuje:
>
> > Szanowni Państwo, moi Drodzy. Czy nie sądzicie, że już najwyższy czas
aby
> > one zrobić? Moje właśnie się pieką (tzn, pierwsza partia, bo na raz do
> > piecyka mi tylko 3 wchodzą)
>
> Z pozycji mazurkowego laika i tylko z trzema mazurkami na sumieniu
zapytam -
> po co? Ja robiłam na dwa dni przed świętami, na kruchym cieście, wg
przepisu
> z grupy (ale już nie pamiętam czyjego) i jakoś nie wiem dlaczego ten
> najwyższy czas.
>
Zwykłe kruche ciasto do mazurków? No, tyż można, można tyż pójść do cukierni
i kupić gotowe. Ja do mazurków robię specjalne kruche ciasto, które smakuje
mazurkowo i musi sobie poleżakować, aby miało właściwą konsystencje,
najlepiej właśnie 2 tygodnie.
Pozdrówka - Agnieszka
|