Data: 2019-01-16 19:55:36
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>>> No właśnie, oni uwielbiają gluten i po to dolewają wody.
>>>> Gluten to namoczona, zasadniczo w zimnej wodzie skrobia zwykle z mąki.
>>>> Zaś woda zimna spadnie na dno.
>>>
>>> Gluten to nie jest skrobia.
>>>
>>> A'propos gołebi... Z którego to fimu cytat?
>>> "Gdyby głupota miała skrzydła to latałaby pani wysoko jak gołębica."
>>
>> Ja nie napisałam , że gluten to skrobia. tylko namoczona.
>> Bez wody nie ma glutenu.
>
> Latasz wysoko, coraz wyżej, jak gołębica...
>
> Z tego co pamiętam co pisałaś o sobie to byłaś nauczycielką matematyki.
Pomyliłeś mnie z xlką.Nigdy nie uczyłam matematyki, poza pomocą indywidualną
komuś i niekomercyjną.
Xlka pisała, że uczyła matematyki i biologi.
> Gluten to rodzaj BIAŁKA znajdujący się oprócz skrobii w zbożach, np. w
> pszenicy.
> Ze skrobią ani z wodą niewiele ma wspólnego. Doucz się bo się ośmieszasz.
Sam się doucz.
Gluten po słowo niejednoznaczne.
Prawda, gluten to rodzaj białka, ale podstawowe znaczenie hemiczne to wodny
roztwur jakiejś mąki.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|