Data: 2013-11-15 17:00:03
Temat: Re: Chleb razowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 15 Nov 2013 16:14:03 +0100, Stefan napisał(a):
> zwróciliście uwagę na temperaturę początkową wypieku?
"(...)Piece są nagrzewane do temperatury ok. 320 stopni Celsiusza po czym
następuję wyłączenie i temperatura spada przez ok. 6 godzin do 100 st.
C.(...)"
Żadne halo, po prostu naśladują proces wypieku w zwykłym tradycyjnym piecu
chlebowym, w którym najpierw rozpalano, nagrzewano, po czym dokładnie
wymiatano żar i kiedy włożona gazeta czy kawałek papieru lub słomy nie
zajmowały się, lecz brązowiały od temperatury, wkładano wyrośnięte bochny -
i tak się piekły, a piec wystygał powoli. Po czym otwierano piec i
wyjmowano chleb.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|