Data: 2011-10-20 14:47:17
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 20 Oct 2011 15:44:13 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Thu, 20 Oct 2011 14:35:40 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>>> Phi, 35 lat temu
>>>
>>> No właśnie 3333-)
>>
>> Co właśnie? 35 lat temu jadłam chleb z pieca chlebowego, a dziś jem z
>> własnego piekarnika.
>> J.
>
> No cóż ja Ci będę... Nie jestem w stanie Ci wytlumaczyć, że jest OGROMNA
> różnica w smaku i jakosci potraw gotowanych na fajerkach oraz pieczonych w
> piecu chlebowym a przygotowywanych na gazie czy prądzie, bo Ty po prostu
> tego nie przyjmiesz z samej racji braku mozliwosci porównania.
> A ja taką mozliwość mam.
Daruj sobie, bo guzik wiesz, co ja mogę porównać, a czego nie.
Powiem Ci tyle - znam różnicę między wyrabianym długo i namiętnie ciastem na
maśle i wyklepanym mikserem na oleju - i jednak wolę to na oleju. Za to
chleba z piekarni nie ruszam, chociaż łapy po łokcie ubabrać muszę, i nawet
piekarnik mnie nie odstrasza.
A na weekend zrobię sobie eksperymentalnie ciasto według receptury medei,
zeby porównac z moja stara recepturą.
J.
|