Data: 2016-11-07 23:41:08
Temat: Re: Ciasto z jablkami
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 07.11.2016 o 20:47, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Potwierdzam. Dodana w miejsce mąki do biszkoptu sprawia, że przy
>> dodawaniu do ubitych jajec jest jeszcze mniej stresu przy wyczuwaniu
>> Tej Właściwej konsystencji. Biszkopt rzecz jasna z połówkami jabłek
>> włożonymi na dno formy.
>
> Co Wy macie z tymi jabłkami na dnie formy? Tak jest lepiej, bo?
>
> Ewa
>
... bo zostaną ze spodu formy uniesione wzwyż przez rosnące ciasto,
pozostając równomiernie zawieszone w nim, nie zaś wypchnięte na samej
powierzchni-powierzchni tracąc przez to podczas pieczenia objętość, wilgoć
i wygląd.
Jabłka na wierzchu to się na kruchym kładzie, na tarcie jakiej albo
szarlotce z puaną.
--
XL
|