Data: 2016-11-07 23:55:08
Temat: Re: Ciasto z jablkami
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewas napisała:
>> Potwierdzam. Dodana w miejsce mąki do biszkoptu sprawia, że przy
>> dodawaniu do ubitych jajec jest jeszcze mniej stresu przy wyczuwaniu
>> Tej Właściwej konsystencji. Biszkopt rzecz jasna z połówkami jabłek
>> włożonymi na dno formy.
>
> Co Wy macie z tymi jabłkami na dnie formy? Tak jest lepiej, bo?
My?! Ja nie mam nic! Ale w przypadku rzeczonego biszkoptu inaczej
się nie da, gdyż ciastem jest on lekkim i delikatnym. W przypadku
zaś Dobrego Wyczucia onej kaszy, może być Ciastem W Granicy -- po
jej drugiej stronie jest suflet. Tego zaś nigdy nie miałem odwagi
próbować przyrządzić, pomny przestrogi, którą poeta zawarł w tych
oto słowach:
https://youtu.be/LodoFJfU_38
--
Jarek
|