Data: 2011-09-13 21:09:27
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 13 Sep 2011 22:29:12 +0200, Paulinka napisał(a):
> Ja nie przepadam, kojarzy mi się z sosem chrzanowym, którego nie lubię,
> a którym obficie tak ugotowaną wołowinę polewała moja rodzicielka.
Szkoda, że nie oglądałaś niedawnego programu Gesslera na temat gotowania i
podawania sztuki mięsa. Aaaachch...
U nas takie mięsko powstaje właśnie tak jak on poleca - wielka ilość
dobrego mięsa plus szponder dla tłustości, gotowana-pyrkająca 4h w małej
ilości rosołu - rosół taki jest esencjonalny i wspaniały, a mięso z niego
wyjęte jest super. No i podaję je bez żadnego chrzaniska-sosiska - tylko z
ziemniakami polanymi skwarkami oraz z czymś ostrym jako dodatkiem,
najczęściej są to ogórki diabelskie. Wszyscy to uwielbiają w domu. I nie
tylko my, ale i ci, co u nas to jedli :-)
--
XL
|