Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Co jeszcze...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <7snvep1meiw0.uiba3yk9rb1v$.dlg@40tude.net> <j4flr0$6f3$1@news.onet.pl>
Date: Sat, 10 Sep 2011 15:50:28 +0200
Message-ID: <tfhyz0hw9bd6.vnu67w1igjo9$.dlg@40tude.net>
Lines: 34
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.67.173
X-Trace: 1315662631 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2498 79.191.67.173:50833
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337500
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 10 Sep 2011 14:39:48 +0200, Alek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
>> ...przede mną:
>> - miód pitny w gąsiorze doprawić
>> - pomidorowego przecieru z 50 słoików zrobić
>> - pomidorowej pulpy ze 30 małych (do jajecznicy i leczo)
>> - papryki marynowanej z miodem z 15 słoików
>> - ogórków diabelskich słoików ze 30 (30 już mam, ale to mało)
>> - sałatki wielowarzywnej ze 20
>> - sosu pomidorowo-jabłecznego a'la ketchup, ostrego - jakieś 15-20
>> - dyni marynowanej ze 40 (dynię Ambar i tę włoską słodką dynię
>> wielką
>> podłużną mam)
>> - pomidorów zielonych a'la daktyle (nowość!) - no nie wiem, może z
>> 10
>> - sałatki z zielonych pomidorów z 15
>> - ...o czymś na pewno zapomniałam - a, ŚLIWKI w occie!!! - jakieś 25
>> słoików
>> Nie móiąc o grzybach.
>>
>> Co by tu jeszcze?
>
> Założyć blogaska i nie smiecić na grupie.
> Widzę, że bardzo chcesz zastąpić nieboszczyka, ale daruj sobie.
Miło, że przypominasz mi o dżemie dyniowo-morelowym (morele w zamrażarce i
słoikach czekają na dynię) 3-)
Możesz coś jeszcze dodać równie treściwego, jak powyższa twoja wypowiedź,
jakże świetnie korespondująca z tematyką grupy.
--
XL
|