Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co jeszcze... Re: Co jeszcze...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Co jeszcze...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co jeszcze...
Date: Tue, 13 Sep 2011 22:00:50 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 30
Message-ID: <j4ocpr$v52$8@node2.news.atman.pl>
References: <7snvep1meiw0.uiba3yk9rb1v$.dlg@40tude.net>
<4e6b06d8$0$3501$65785112@news.neostrada.pl> <j4fhbb$jud$4@news.onet.pl>
<12kyyo2a1j6c8.1hatgrqktl091$.dlg@40tude.net>
<4e6b4d72$0$3487$65785112@news.neostrada.pl>
<1dyxtprsl4g7e$.fffvins5gdf9$.dlg@40tude.net>
<4e6b6c7f$0$3494$65785112@news.neostrada.pl>
<znih5qt9qo6x.1g5n3akb42qwk$.dlg@40tude.net>
<4e6b910d$0$3504$65785112@news.neostrada.pl>
<1kce53kcspx26.da6d4l2xpoep$.dlg@40tude.net>
<4e6d9e25$0$3508$65785112@news.neostrada.pl>
<1fgcyq92aix81.ysj9mvpqqqhn$.dlg@40tude.net>
<j4kr0u$arh$2@node2.news.atman.pl>
<6...@4...net>
<j4kse5$arh$3@node2.news.atman.pl>
<1b0ophz28mhsp$.4lbpxbb8smeo$.dlg@40tude.net>
<j4loib$6vo$11@node2.news.atman.pl>
<1j6106shs8miq$.mchjcgwtktnp$.dlg@40tude.net>
<j4ltbi$6vo$15@node2.news.atman.pl>
<1dkjpe5t2okat.1ha33pqyvv2hj$.dlg@40tude.net>
<j4oboq$v52$2@node2.news.atman.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1315944059 31906 188.122.20.27 (13 Sep 2011 20:00:59
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 13 Sep 2011 20:00:59 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <1...@4...net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337664
Ukryj nagłówki

Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Sep 2011 21:43:13 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 12 Sep 2011 23:24:59 +0200, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>
>>>> Okrooopne! Nie cierpię odgrzewanych potraw. Nigdy, no dobra rzadko.
>>> Nie znasz się, mała ;-P
>>> Bigos, kapuśniak i gołąbki najlepsze są odgrzewane, a już zwłaszcza bigos
>>> to klasyka uszlachetnianiapotrawy przez (nawet wielokrotne) odgrzewanie,
>>> tak się go właśnie gotuje, etapowo - a potem znowu odgrzewa do
>>> bezpośredniego spożycia.
>> Bigos zgoda, ale dlaczego kapuśniak miałby być wielokrotnie odgrzewany?
>
> Wystarczy przeczytać dalej:
> "To jest jak smażenie konfitur - smak zostaje wydobyty, uszlachetniony,
> składniki "przechodzą" nawzajem własnymi sokami, smakami i zapachami,
> wytwarzając tę NIEPOWTARZALNOŚĆ, dla której gotujemy kilka dni bigos,
> konfitury, odsmażamy gołąbki i odgrzewamy następnego dnia (tylko raz, ale
> jednak) kapuśniaki..."

Przeczytałam i dalej nie wiem, jak wzbogaca się kapuśniak poprzez
wielokrotne odgrzewanie.
Gdybyś jako przykład podała czysty barszcz czerwony, to rozumiem, ale
kapuśniak?

--

Paulinka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.09 Paulinka
13.09 Qrczak
13.09 Qrczak
13.09 Paulinka
13.09 Qrczak
13.09 Paulinka
13.09 Qrczak
13.09 Ikselka
13.09 Paulinka
13.09 Ikselka
13.09 Paulinka
13.09 Ikselka
13.09 Qrczak
13.09 Paulinka
13.09 Paulinka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6