Data: 2011-09-13 21:09:38
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Sep 2011 22:20:32 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Qrczak pisze:
>>
>>>> Przeczytałam i dalej nie wiem, jak wzbogaca się kapuśniak poprzez
>>>> wielokrotne odgrzewanie.
>>>> Gdybyś jako przykład podała czysty barszcz czerwony, to rozumiem, ale
>>>> kapuśniak?
>>> Dopóki do kapuśniaka nie wrzucisz kartofla, możesz go odgrzewać do...
>> O nie wiedziałam. Nie robiłam nigdy kapuśniaku bez kartofli.
>
> Jeśli planujesz odgrzewanie albo np mrożenie kapuśniaku, to nie dodawaj do
> niego ziemniaków, a dopiero świeżo ugotowane i z odparowanym płynem
> wrzucasz do odgzranego kapuśniaku i chwilę gotujesz dla połączenia smaków.
Zrobienie zupy zajmuje tak mało czasu, że szkoda miejsca w zamrażarce.
--
Paulinka
|