Data: 2011-09-13 21:17:02
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 13 Sep 2011 23:08:22 +0200, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>
>>>> Przeczytałam i dalej nie wiem, jak wzbogaca się kapuśniak poprzez
>>>> wielokrotne odgrzewanie.
>>>> Gdybyś jako przykład podała czysty barszcz czerwony, to rozumiem, ale
>>>> kapuśniak?
>>> Dopóki do kapuśniaka nie wrzucisz kartofla, możesz go odgrzewać do...
>>>
>>
>> Tak, to prawda. Zapomniałam napisać.
>> Ziemniaki można dodawać swieżo ugotowane.
>
> Albo inaczej ugotować kapustę i dodać do zupowej bazy.
Kiedy generalnie chodzi o to, że ziemniaki w każdej zupie nie nadają się do
odgrzewania. Kołkowacieją - ja to tak nazywam.
> Tak naprawdę każda zupa ma przecież podobną bazę, a co potem dodasz do
> tej bazy zmienia jej nazwę.
Owszem, ale akurat kapuśniak musi mieć tę kapustę od samego żtp zarania :-)
--
XL
|