Data: 2015-04-16 16:25:07
Temat: Re: Co z tym jajem?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Basia napisała:
>> Bałkańskim zwyczajem jest żeby wypić. I to nie tylko jak niektórzy tutaj,
>> przy dwóch okazjach -- oni powodów znają znacznie więcej. Aperitif przed
>> obiadem -- ten zwyczaj jest dość powszechny w całym świecie. Jak raz do
>> tej roli bermet pasuje.
>
> Dla mnie był mocno za słodki, jak na aperitif, ale smaczny na ewentualny
> deser. Ale jak pisałam, ze mnie marny smakosz %.
Jednak wermut często podawany jest w tej roli. W zasadzie głównie w tej.
Druga, to w pomieszaniu z jakimiś sokami, wodą, wódą czy innym cósiem.
Zastosowania deserowe bym dał na trzecim miejscu.
--
Jarek
|