Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cydr wlasnej roboty Re: Cydr wlasnej roboty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cydr wlasnej roboty

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.fsmpi.
rwth-aachen.de!newsfeed.straub-nv.de!news.mixmin.net!aioe.org!.POSTED!not-for-m
ail
From: iwanos <i...@6...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cydr wlasnej roboty
Date: Fri, 30 Jan 2015 11:52:52 +0100
Organization: Aioe.org NNTP Server
Lines: 23
Message-ID: <mafnq5$ufu$1@speranza.aioe.org>
References: <54cb6173$0$9955$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: ksFDEO68CTGD7Xkep/js0Q.user.speranza.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101
Thunderbird/31.4.0
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.8.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360467
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-01-30 o 11:48, Tomasz pisze:
> Powiedzcie mi skąd wziąć drożdże do fermentacji soku jabłkowego, teraz
> czyli zima.
> Od ponad miesiąca kupuję w rożnych sklepach drożdże winne (Tokay,
> Burgund) i żadne nie zaczęły fermentować. Sklepy te są w Gdyni i jeden
> to Drogeria a drugi sklep ze zdrową żywnością. Nastawiałem matkę
> drożdżowa, wielokrotnie z rożnych torebek, dokładnie według instrukcji i
> nigdy nie pojawił się żaden pęcherzyk, natomiast po kilku dniach
> pojawiał się zawsze kożuch z szara lub zielona pleśnią. W tym samym
> sklepie kupiłem wiec inne drożdże, gorzelnicze i niestety one tez nie
> zafermentowały tylko zapleśniały. Kiedy pytałem w tych sklepach co za
> drożdże oni sprzedają to pani jedna czy druga zawsze mówiły ze one się
> na drożdżach nie znają i albo kupuje albo nie. W internecie boje się
> zamówić bo mogę dostać tez coś nie działającego. W końcu do 3 litrów
> soku jabłkowego dodałem odrobinę drożdży piekarskich. Te zadziałały
> błyskawicznie i już po 2 dniach Cydr był całkowicie wytrawny.
> Pić się dało ale być może podświadomie czułem zapach drożdży piekarniczych.
> Czy możne mi ktoś podać pewne źródło drożdży nadających się do
> fermentacji soku jabłkowego.

zgniłe jabłka daj myśliwym zrób z tego zaczyn, przepuść i zrób bimber,
cydr jest dla pedałów

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.01 Tomasz
30.01 wolim
30.01 Jarosław Sokołowski
30.01 Tomasz
30.01 ZZZ
30.01 Jarosław Sokołowski
30.01 Tomasz
30.01 wolim
30.01 Tomasz
30.01 Jarosław Sokołowski
31.01 wolim
31.01 wolim
31.01 rageofhonor
31.01 rageofhonor
31.01 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?