Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Qwer" <asdqaz@USUN_TOpoczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czas na.....
Date: Mon, 15 May 2006 23:17:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <e4ar72$18g$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <e47v76$oeg$1@nemesis.news.tpi.pl>
<4...@b...com>
NNTP-Posting-Host: adu46.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1147727906 1296 83.25.98.46 (15 May 2006 21:18:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 May 2006 21:18:26 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:268895
Ukryj nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> nemezis wrote:
>> Oczywiście, gdy odwiedza nas sama teściowa wystarczy
>> kawałek starej kiełbasy "wrzucić na węgle" i po kłopocie.
>> Przy grillu jednak tzw."prestiżowym", gdy zależy nam by potrawy
>> smakowały wyśmienicie należy się do tego nieco przyłożyć.
>
> Wlasnie obraziles kilka, a moze i wiecej, osob na tej grupie. Nie
> zdziw sie, jesli potraktuja cie tu jak trolla, ktory szuka tematu do
> prowokacji. MB
Witam,
dziwię się, że całkiem fajny żarcik potraktowałaś tak poważnie...
Więcej poczucia humoru i luzu życzę...
Mi osobiście bardzo podoba się wypowiedź Nemezisa, zarówno pod względem
gastronomicznym jak i barowym :)
Wy, drogie Panie czepialskie, których to wypowiedzi nic nie wniosły do
dyskusji, lepiej podajcie dobry przepis na odpowiednią zalewe (bejcę), którą
to sam jestem żywo zainteresowany, a nie snujcie jakichś teorii
spiskowych...
Mój amatorski przepis na zalewę, którą stosuje do szaszłyków, jest dość
prosty i składa się z najbardziej popularnych przypraw:
-pieprz
-sól
-papryka (słodka i ostra)
-czosnek
-mix grillowy
-kucharek (lub podobne)
Wszystko wymieszane w oleju i na 24 h do lodówki, co jakiś czas mieszając.
Z alkoholi to preferuję żubrówkę z sokiem jabłkowym gardena :)
--
Pozdrawiam
Qwer
|