Data: 2010-12-03 13:28:49
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Dawid <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-03 14:20, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 03 Dec 2010 14:15:55 +0100, Dawid napisał(a):
>
>> W dniu 2010-12-03 11:02, Filip KK pisze:
>>> W dniu 2010-12-03 03:40, "Dariusz K. Ładziak" pisze:
>>>
>>>> Chyba piszesz o mnie - czyli człowieku który nie wyobraża sobie
>>>> posolenia jajka na miękko (tylko pieprz)...
>>>>
>>>> W przypadku przeciętnego Polaka to nie kilka a od kilkunastu do
>>>> kilkudziesięciu razy jest przekroczone!
>>>>
>>> A skąd bierzecie te normy, kiedy jest przekroczone a kiedy nie?
>>> Jaka jest dzienna norma spożycia soli dla przeciętnego zjadacza chleba?
>>> Oraz dla sportowca?
>>
>> No właśnie, również mnie to interesuje.
>> Może ktoś poda, skąd te dane o soli w Polsce?
>> Okaże się, że z jakiegoś brukowca, albo z telewizji polskiej.
>
> Ja mam relacje np wprost z pewnej piekarni. Opowiadają mi jej pracownicy,
> jakie zabiegi się stosuje, żeby w czarodziejski sposób powiększyć wagę
> chleba w stosunku do wagi użytej mąki.
> Takze stosowanie tzw dodatków piekarskich, tzw polepszaczy, robi swoje.
> Tzn nam - koło pióra. Zdrowotnego.
>
> Na polu wędliniarskim jest podobnie.
> I nie tylko.
> Jemy sól z solą i solą poganiamy.
No i znów twoi znajomi.
Podaj jakieś prawdziwe dane, bo piszecie o wszystkich ludziach w Polsce.
Jeżeli twoi znajomi przestaną się myc, to napiszesz,że wszyscy ludzie w
kraju śmierdzą? Jeżeli zaczniecie jeść gówno, to nie znaczy że wszyscy
robią tak samo.
Gdzie te dane o spożyciu soli przez przeciętnego Kowalskiego?
|