Data: 2010-12-06 10:53:06
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 5 Dec 2010 11:38:02 +0100, Jan Werbinski napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:2fwo0ygl7pzs.1uhtygyzxxpbg$.dlg@40tude.net...
>> Ja mam relacje np wprost z pewnej piekarni. Opowiadają mi jej pracownicy,
>> jakie zabiegi się stosuje, żeby w czarodziejski sposób powiększyć wagę
>> chleba w stosunku do wagi użytej mąki.
>> Takze stosowanie tzw dodatków piekarskich, tzw polepszaczy, robi swoje.
>> Tzn nam - koło pióra. Zdrowotnego.
>
> Kilogram soli jest droższy od kilograma mąki. Mąka chyba lepiej wiąże wodę
> od soli?
Poczytaj o higroskopijności/higroskopii.
|