Data: 2010-12-06 11:01:28
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 05 Dec 2010 14:28:27 +0100, witek J napisał(a):
> O rany - środki grzybobójcze do chleba - ta jak drożdże potem mają w
> tym funkcjonować?
Srodki grzybobójcze do chleba. Właśnie tak. Tzw długoterminowy chleb
właśnie zawiera owe substancje. Drożdze w nim to dodatek czysto symboliczny
- służy jedynie pozytywnemu wynikowi w oznaczaniu białka drożdży w ew.
analizach chemicznych. Rośnięcie chleba zapewniają głownie owe substancje
"polepszające".
Jesli chcesz wierzyć, że jesz chleb wyrośnięty "na samych drożdżach" -
Twoja sprawa, mnie się nie czepiaj i jedz.
> Czy nie pomyliłaś czegoś znowu lub nie
> nadinterpretujesz niezrozumiałych określeń?
Nie.
Ale widzę, ze to Ty nie rozumiesz, o czym mówię. Niewiedza nie
usprawiedliwia kpiny.
> Kwas askorbinowy Ci przeszkadza?
Tak, bo witaminy chcę zażywać w oznaczonych i uzasadnionych ilościach, a
nie kiedy mi się je dosypuje według CZYJEGOŚ uznania. Kwas askorbinowy
sypie się obecnie do WSZYSTKIEGO.
> A przepraszam w czym jest niedobra
> witamina C jako dodatek do chleba?
Przynajmniej w tym, że mi się ją aplikuje bez mojej woli - oraz jak wyżej.
|