Data: 2010-12-06 19:11:23
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Sun, 05 Dec 2010 14:28:27 +0100, witek J napisał(a):
>
>> O rany - środki grzybobójcze do chleba - ta jak drożdże potem mają w
>> tym funkcjonować?
>
> Srodki grzybobójcze do chleba. Właśnie tak. Tzw długoterminowy chleb
> właśnie zawiera owe substancje. Drożdze w nim to dodatek czysto symboliczny
> - służy jedynie pozytywnemu wynikowi w oznaczaniu białka drożdży w ew.
> analizach chemicznych. Rośnięcie chleba zapewniają głownie owe substancje
> "polepszające".
> Jesli chcesz wierzyć, że jesz chleb wyrośnięty "na samych drożdżach" -
> Twoja sprawa, mnie się nie czepiaj i jedz.
A od kiedy to chleb ma wyrastać na drożdżach? Już użycie drożdży do
wypieku chleba to fajansiarstwo! Zakwas, Ikselko, zakwas!
--
Darek
|