Data: 2010-12-06 00:00:38
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jan Werbinski napisał:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:2fwo0ygl7pzs.1uhtygyzxxpbg$.dlg@40tude.net...
>> Ja mam relacje np wprost z pewnej piekarni. Opowiadają mi jej pracownicy,
>> jakie zabiegi się stosuje, żeby w czarodziejski sposób powiększyć wagę
>> chleba w stosunku do wagi użytej mąki.
>> Takze stosowanie tzw dodatków piekarskich, tzw polepszaczy, robi swoje.
>> Tzn nam - koło pióra. Zdrowotnego.
>
> Kilogram soli jest droższy od kilograma mąki. Mąka chyba lepiej wiąże
> wodę od soli?
Nie jest.
Nie wiąże lepiej.
--
Darek
|