Data: 2010-12-05 13:28:27
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: witek J <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Ikselka :
> Nie moge, ponieważ ktoś mi tutaj ostatnio zarzucil, że nie mogę się opierać
> na wieściach od moich WYIMAGINOWANYCH znajomych :->
>
> Ale mogę sie oprzeć na własnej wiedzy oraz źródłach.
I tu zaczynają się kłopoty - przypomne Twoje nieprecyzyjne rozumienie
pojęć i wysnuwanie własnych "wniosków" na ich podstawie w wątku o
witaminach a szybkowarze (to pamiętam, bo w tym uczestniczyłem - innych
też było sporo).
>
> http://www.csmpolska.pl/polepszacze-do-pieczywa/piec
zywo-pszenno-zytnie/109-suprafrisch.html
> Tylko w tym jednym środku nie podoba mi się ani mąka guarowa, ani mąka
> sojowa, ani kwas askorbinowy, ani enigmatycznie brzmiąca nazwa "enzym" (bo
> jaki to enzym?).
> O środkach grzybobójczych nawet się nie wspomina.
O rany - środki grzybobójcze do chleba - ta jak drożdże potem mają w
tym funkcjonować? Czy nie pomyliłaś czegoś znowu lub nie
nadinterpretujesz niezrozumiałych określeń?
Kwas askorbinowy Ci przeszkadza? A przepraszam w czym jest niedobra
witamina C jako dodatek do chleba?
Witek
|