Data: 2010-12-05 10:38:02
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:2fwo0ygl7pzs.1uhtygyzxxpbg$.dlg@40tude.net...
> Ja mam relacje np wprost z pewnej piekarni. Opowiadają mi jej pracownicy,
> jakie zabiegi się stosuje, żeby w czarodziejski sposób powiększyć wagę
> chleba w stosunku do wagi użytej mąki.
> Takze stosowanie tzw dodatków piekarskich, tzw polepszaczy, robi swoje.
> Tzn nam - koło pióra. Zdrowotnego.
Kilogram soli jest droższy od kilograma mąki. Mąka chyba lepiej wiąże wodę
od soli?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|