Data: 2003-10-14 05:34:55
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Janoszka napisal(a):
>Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
>małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
>nie mogę zjeść i wyrzucam :(
>Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
>się ją odkroi, to serek jest OK...
Ja bym tego zapachu nie wiazal z cena. Kilkakrotnie sie z nim
spotkalem i wystepowal w przypadku serow ostrzejszych i takich nie
pierwszej swiezosci. Znaczy, uznalem, ze ser, ktory ma przebarwiona
'skorke' plesniowa oraz jest bardzo lejacy w srodku jest wlasnie nie
pierwszej swiezosci.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|