Data: 2008-02-14 20:49:48
Temat: Re: Danie siermiężne czy ekskluzywne?
Od: "bazyli4" <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bete" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fp1ikm$41m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zapraszam gości na obiado-kolację. Zastanawiam się nad jadłospisem. Jak
> myślicie, czy fasolka bo bretońsku może być daniem dla gości, czy należy
> raczej do dań siermiężnych, pasujących tylko do najbliższej rodziny?
Moim skromnym zdaniem jeśli w fasolce będą pływały kawałki parówek za 4.99,
obok pojawią się byle jak ukrojone ochłapy starego chleba i do tego
aluminium z nadrukiem WARS a podawać to będziesz ze słowami: jesssu, łeb
mnie nap*** ale jedzcie szybko, ja idę spać... to to będzie danie
siermiężne...
Jeśli zaś podasz w jakiś elegancki sposób, ładnie przystrojoną, w dobrym
nastroju i ludziom, których lubisz, to będzie to danie wykwintne...
zapewniam... nawet tłuczone kartofle można podać tak, że się to będzie długo
pamiętało nie tylko z okazji pobytu w szpitalu następnego dnia...
Pzdr
Paweł
|