Data: 2008-02-15 21:01:42
Temat: Re: Danie siermiężne czy ekskluzywne?
Od: "Bożena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bete" <> wrote in message news:fp1ikm$41m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zapraszam gości na obiado-kolację. Zastanawiam się nad jadłospisem. Jak
> myślicie, czy fasolka bo bretońsku może być daniem dla gości, czy należy
> raczej do dań siermiężnych, pasujących tylko do najbliższej rodziny?
Wiesz... wszystko zależy od gości, gospodarzy, okazji... mi się wydaje, że z
tą ekskluzywnością czy wykwitnością, to jest bardzo subjektywnie... jak z
pięknem czyli nie to jest piękne, co piękne, a tylko to, co się nam
podoba... osobiście nie podejmę się kategoryzowania, czy to siermieżne, czy
wykwitne... czesto najprostsze danie podane ładnie i w dobrej serdecznej
atmosferze jest cudem... dlatego przemyśl, kto do Ciebie przychodzi, kim są
Ci ludzie, czego oczekują, co lubią, jaka jest okazja i dobierz coś... jesli
jest to miłe spokojne spotkanie bez specjalnej okazji z ludźmi, ktorzy nie
oczekuja żadnych "ą, ę, och, ach na Rosenthalu", to moim zdaniem jak
najbardziej może być ładnie podana fasolka.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
|