Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Bożena" <n...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Danie siermiężne czy ekskluzywne?
Date: Fri, 15 Feb 2008 22:01:42 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 22
Message-ID: <fp4ung$a0a$1@news.onet.pl>
References: <fp1ikm$41m$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello089077107055.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1203109424 10250 89.77.107.55 (15 Feb 2008 21:03:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 15 Feb 2008 21:03:44 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Sender: fKiQ1gwPvmlvf0cS/f/88g==
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:310341
Ukryj nagłówki
"bete" <> wrote in message news:fp1ikm$41m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zapraszam gości na obiado-kolację. Zastanawiam się nad jadłospisem. Jak
> myślicie, czy fasolka bo bretońsku może być daniem dla gości, czy należy
> raczej do dań siermiężnych, pasujących tylko do najbliższej rodziny?
Wiesz... wszystko zależy od gości, gospodarzy, okazji... mi się wydaje, że z
tą ekskluzywnością czy wykwitnością, to jest bardzo subjektywnie... jak z
pięknem czyli nie to jest piękne, co piękne, a tylko to, co się nam
podoba... osobiście nie podejmę się kategoryzowania, czy to siermieżne, czy
wykwitne... czesto najprostsze danie podane ładnie i w dobrej serdecznej
atmosferze jest cudem... dlatego przemyśl, kto do Ciebie przychodzi, kim są
Ci ludzie, czego oczekują, co lubią, jaka jest okazja i dobierz coś... jesli
jest to miłe spokojne spotkanie bez specjalnej okazji z ludźmi, ktorzy nie
oczekuja żadnych "ą, ę, och, ach na Rosenthalu", to moim zdaniem jak
najbardziej może być ładnie podana fasolka.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
|