Data: 2008-02-16 21:10:33
Temat: Re: Danie siermiężne czy ekskluzywne?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <3962137402$20080216163019@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Le samedi 16 février 2008 ą 08:31:33, dans
> <w...@n...onet.pl> vous écriviez :
>
> >> > jakie wino polecasz d fasolki po bretoNsku?
> >>
> >>
> >> Cahors albo madiran
>
> > Czyli dosc proste wina.
>
>
> Zgadzam sie, wina raczej rustykalne. Co nie znaczy ze win do fasolki
> nie mozna dobrac.
A czy ja coś takiego sugerowałem?
>
>
> >> powinny pasowac (tak jak pasuja do cassoulet, ktorego
> >> fasolka po bretonsku jest odmiana).
>
> > Nie jest.
>
>
> Masz moze jakies informacje na ten temat ? Domniemane (lub nie)
> pokrewienstwo miedzy fasolka po bretonsku a cassouletem bardzo mnie
> interesuje, ale nie posiadam zadnej literatury na ten temat.
Trudno, żebym ci podawał literaturę o czymś czego nie ma.
Władysław
|