Data: 2012-04-15 21:59:49
Temat: Re: Debiuty
Od: Animka <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-15 11:38, czeremcha pisze:
> Poza kisielami i budyniami z proszku - pierwsza próba to były bodajże
> naleśniki wg książki kucharskiej. Było tam, żeby patelnię smarować
> skórką ze słoniny i naleśniki były okropne... Wtedy jadało się je
> raczej tylko na słodko... A lat ile? Może z 10?
Ja tam smażę na maśle. Do ciasta nie dodaję soli, bo naleśniczki polewam
sokiem albo z serkiem i śmietanką+cukier.
Mam pytanie:
Jak robicie flaki? Takie kupione wyczyszczone, często zamrożone.
Osobiście lubie gęste i ze sproszkowaną papryką. czasami kupuje tekie
jedne w słoiku, które mi smakują, ale chciałabym przyrządzić sama, tak
po swojsku (ale bez żadnego czosnku oczywiście).
--
animka
|