Data: 2012-05-18 12:08:14
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: "gosmo" <t...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nixe" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:jp56qq$hkl$1@inews.gazeta.pl...
> W dniu 2012-05-18 11:36, krys pisze:
>> gosmo wrote:
>>> Użytkownik "krys"<k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>> news:4fb5ed17$0$1317$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Do powyższej listy dodaję kolendrę kolendrę i miód. Kolendra jest
>>> jest dla mnie jedną z ulubionych przypraw, stosuję do tłuściejszych
>>> mięs o mało wyrafinowanym smaku (czyli jak w tym przypadku
>>> wieprzowina). Ma instensywny aromat więc warto nie przesadzić z ilością.
>> Warto spróbować, bo kolendra jeszcze jakoś mi w ręce nie wpadła.
> Ale naprawdę uważaj z ilością. Ja kiedyś dodałam do jakiejś potrawy "ciut"
> za dużo i teraz, gdy tylko słyszę albo widzę słowo "kolendra" (nawet nie
> muszę czuć zapachu), to mi się żołądek w węzełek skręca ;-)
> Chyba się już nigdy nie przekonam do tej przyprawy.
Ano, jeśli chodzi o spróbowanie kolendry to faktycznie może okazać się, że
komuś nie przypadnie do gustu, bo to jak z wieloma innymi rzeczami które
można jedynie nienawidzić lub kochać.
|