Data: 2017-10-25 12:04:21
Temat: Re: Dynia po raz enty
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> Mam taki tam mały dylemacik egzystencjalny. Mam ochotę zrobić dzisiaj
> zapiekankę z dyni. Dobrze, żeby była z ziemniakami. Ewentualnie też z
> mięsem z indyka, bo akurat mam.
>
> Wynalazłam sobie takie 2 przepisy, którymi chcę się zainspirować. Jeden
> z ugniecionymi ziemniakami i startą na surowo dynią:
>
> http://opycha.pl/zapiekanka-dyni-ziemniakow/
>
> Drugi z ugotowanymi ziemniakami i duszoną dynią:
>
> http://durszlak.pl/przepis/zapiekanka-z-dyni-i-ziemn
iakow--2?c=tag&t=zapiekanka-z-ziemniakow-i-papryki
>
> No i nie wiem, na który się zdecydować. Może coś podpowiecie?
Znaczy - oczekujesz wskazania, co TOBIE ma lepiej smakować?
Bo MNIE ani jedno, ani drugie. Wszelkie zapiekanki są suche i zatykające.
Zestawienie dyni z gotowanymi ziemniakami jest średnio ciekawe. Już
wolałabym zrobić smażone placki dyniowo-ziemniaczane i do nich rodzaj
gulaszu z tego indyka (choć ja akurat indyka nie używam w kuchni, bo te
fermowe mi śmierdzą, tak jak jajka) albo leczo z dyni (mozna z duszonymi
razem z dynią ziemniakami) - plus duszone/smazone mięso.
Albo dyniowe gnocchi - plus gulasz.
--
XL
|