Data: 2006-01-27 18:50:51
Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosia wrote:
> Może rzeczywiście to ten proszek... ale w książce był przecież.
>
Wszystkiemu wierzysz, co w ksiazkach napisane?
Faworki robi sie bez proszku. Ja robie bez alkoholu. Wychodza bardzo kruche.
Moje ciasto jest takie:
420 gr maki
3 lyzki kwasnej smietany
3 zoltka
1 jajko
3 lyzeczki masla
Polaczyc skladniki i wyrobic az jedwabiste, miekkie i gladkie.
Rozwalkowac cienko, ciac w pasy i przewijac, albo zrobic roze faworkowe.
Smazyc w glebokim tluszczu, przekladac na reczniki papierowe do
ostygniecia, posypac cukrem pudrem, gdy przestygna.
Magdalena Bassett
|