Data: 2014-10-29 17:22:10
Temat: Re: Fenkuł
Od: "J." <j...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 28.10.2014 o 22:12, XL pisze:
> Dnia Tue, 28 Oct 2014 19:09:54 +0100, J. napisał(a):
>
>> Poratujcie proszę przepisami.
>>
>> Lubię fenkuła i na surowo, i gotowanego.
>> i do ryby, i do mięsa, i do sałatek
>> i nawet mi ten anyz nie przeszkadza.
>>
>> ale dostałam takie ilości, że ... szukam inspiracji
>>
>> Nawet nie wiem, jak długo może poleżeć, bo u mnie nigdy długo nie leżał.
>>
>> Podpowiedzcie w czym Wam smakuje.
>
> Posiekany cieniutko, lekko zmacerowany z solą i przyrzadzony wg przepisu na
> sałatkę Waldorf.
>
Nie wiem, ktory przepis na te salatke jest oryginalny.
Kiedyś (na święta) jadłam ją z rodzynkami i cynamonem
a że za cynamonem nie przepadam, i mięsem na słodko to sałatka nie
weszła do mojego menu.
No ale...anyż z cynamonem przecież się nie gryzą
hmmm...
przemyślę temat, dziękuję.
--
j.
|