Data: 2014-10-09 00:21:40
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Fragi <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 08 Oct 2014 11:38:14 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2014-10-08 00:08, Fragi pisze:
>> Dnia Tue, 7 Oct 2014 10:07:09 -0700 (PDT),
>> ikselk%g...@g...com napisał(a):
>>
>>> W dniu wtorek, 7 października 2014 15:41:24 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
>>>
>>>> Ba�a�an nie jest po to, by smakowa�. On smaki ma przyjmowa�, sam potrawy
>>>>
>>>> b�d�c jestestwem. To co� jak ry�, bia�y �uskany. Te� trudno
powiedzieďż˝,
>>>>
>>>> czy siďż˝ go lubi czy nie.
>>> Sorry, ale tak pisze tylko ignorant kulinarny, smakowy impotent... Gdybyś tak o
herbacie pisał czy gatunkach kawy - zostaniesz potępiony. Bakłażan MA delikatny,
bardzo swoisty smak, który uwielbiam - podobnie jak ryż. A każda ich (bakłażanów,
ryżu) odmiana ma SMAK swoisty, inny.
>>> Bardzo lubię same duszone i smażone/grillowane bakłażany, a z ryżowych odmian
wręcz uwielbiam ryż okrągły (właśnie ze względu na SMAK używam tylko tego, a kiedy go
gotuję jako dodatek, sporą część zjadam bez dodatków), a nie znoszę
najpowszechniejszego u nas w sklepach podłużnego, szczególnie paraboiled - właśnie ze
względu na SMAK. Ryż dziki też ma smak bardzo swoisty.
>>>
>> Nic dodać, nic ujać.
>
> E tam, ja bym ujęła - przynajmniej te obelgi
>
No może można było nieco delikatniej ;)
>
> i jedno "a" w określeniu
> ryżu (tego preparowanego).
>
Drobiaazg ;)
>
> A bakłażana to najbardziej lubię zapiekanego z pomidorem i mozzarellą.
>
Ja uiwelbiam bakłazana w każdej postaci i prawie każdej konfiguracji.
Z różnymi odmianami ryżu mam podobnie :)
--
Pozdrawiam
M.
|